Om Kollegiet

Kollegiet på Lauritz Sørensens Vej ligger på Frederiksberg, blot 100 m fra parkanlægget "Lindevangen".


Som kollegium er det atypisk ved, at alle boliger har eget køkken og bad.


Med den centrale placering er der gode muligheder for offentlig transport. Der er mindre end 300 m til nærmeste metrostation (Lindevang Station) og mindre end 10 minutters gang til nærmeste S-togs-station (Peter Bangsvej Station og Flintholm st.).


Der er elevator i alle opgangene. Den går dog kun til femte sal, hvorfor man bliver nødt til at benytte sig af trapperne det sidste stykke såfremt man har ærinder på sjette sal, hvor der b.la. findes festlokale, depotrum og fire to-værelses lejligheder. Desuden er stuen hævet, det vil sige at man enten skal op ad ½ etage trapper til stuen, eller ned ad ½ etage trapper til kælderen, for at kunne komme til elevatoren. Man kan altså ikke undgå nogle trapper.


Kollegiets historie


Kollegiet på Lauritz Sørensens Vej nr. 3 - 7 blev fyldt med studerende for første gang i marts 1994. 74 lejemål var til rådighed, men kollegiet var ikke som et normalt kollegium, da alle beboere boede i selvstændige lejligheder med eget køkken og bad, så man skulle være aktiv for at deltage i de sociale arrangementer.


Et af de store skridt i kollegiets udvikling er fordoblingen af antallet af lejemål. Vi er nu 148 lejligheder - udbygget fra 3 til 6 opgange i 1998.


I forbindelse med overtagelsen af de sidste 74 lejemål har kollegiet overtaget hele haven. Den skulle der gøres noget ved. De gamle skure blev fjernet, betonen ryddet af vejen - og en flot have blev anlagt.


Seneste kapitel i historien om kollegiet er, at kollegiet i 2012 har gennemgået en større udvendig renovering. Facaden er blevet efterisoleret og alle vinduer er udskiftet til moderne energiruder. Derudover er varmesystemet blevet opdateret til en mere energieffektiv model og radiatorerne er blevet udskiftet.


Varmemester og gårdmand


Det er varmemesteren, sammen med gårdmanden, der står for alt det praktiske, der skal laves på kollegiet. Han tager sig f.eks. af at udlevere nøgler og fremvise lejligheder til nye beboere samt at syne lejligheder for fraflyttere. Desuden sørger de to for at de ydre arealer er velholdte og at løbende renoveringer foretages.


Varmemesteren kan svare på spørgsmål om den daglige pasning ogvedligeholdelseaf ejendommen og de tekniske installationer, fx fejl- og mangler i boligen, vedligeholdelse,affaldssorteringmv.


Varmemester

Kollegiets varmemester er Abbas Ghalkhani.


Gårdmand

Gårdmand Martin hjælper ligeledes med flere af de praktiske opgaver på kollegiet.


Personlig træffetid

Varmemesteren har ikke faste træffetider, men er som oftest at finde på kollegiet alle hverdage i formiddagstimerne. I kan derfor altid gå ned på kontoret i kælderen i opgang 9 og se om han er der. Varmemesteren har desuden en postkasse i opgang 9, hvor man også kan aflevere meddelelser.

Økonomi


På UBS' hjemmeside finder du kollegiets regnskaber og budgetter. Du kan benytte dig af følgende link:

https://www.ubsbolig.dk/ejendomme/lauritz-soerensens-vej/


Information om huslejen

Da Kollegiet på Lauritz Sørensens Vej er en afdeling under en almen boligforening er det omfattet af den almene lejelov. Efter reglerne heri fastsættes den samlede husleje for boligerne i en afdeling, så der til enhver tid er dækning for afdelingens driftsudgifter. Det princip hedder balancelejeprincippet. Kort fortalt betyder det at udgifterne skal svare til indtægterne.


Bestyrelsenudarbejder i samarbejde medUBSBOLIGet budget, der skal vedtages påbeboermødethvert år.Huslejener en del af dette budget og den godkendes derfor også på det årlige beboermøde for alle beboere, der afholdes i september.

Husorden

Nedenfor finder du husordenen for kollegiet.


En husorden er de fælles regler for, hvordan afdelingens beboere og deres gæster skal opføre sig over for hinanden og hvordan afdelingens bygninger og udstyr skal behandles.


Husordenen er vedtaget påafdelingsmødetog kan kun ændres på et senere afdelingsmøde.


Det er afdelingsbestyrelsen, der har ansvaret for at lave nye forslag til husordenen, som derefter kan behandles på afdelingsmødet. Det erafdelingsbestyrelsen, der (i samarbejde med varmemesteren og ejendomsadministratoren) skal sørge for at beboerne overholder reglerne.


Idéen med husordenen er at have et sæt klare fælles regler, som alle skal følge, så fællesskabet i afdelingen fungerer bedst muligt.


Husordenen kan læses her.


RYGNING


Det er altså hverken tilladt at ryge i lejligheder, trappeopgange eller andre fællesarealer. Tilmed skal man mindst 5 meter væk fra kollegiet udenfor bygningen, før end det er tilladt at ryge. Undtaget af dette er festlokalet på 6. sal. Der henvises her til separat ordensreglement forfestlokalet.


Det er heller ikke tilladt at ryge ud af vinduerne i bygningen. Al rygning skal foregå minimum 5 meter fra bygningen.


HUSDYR


Det er ikke tilladt at holde hund på kollegiet, men der kan ansøges om tilladelse til at holde kat. Det er ikke tilladt at anskaffe sig en kat før man har fået godkendt sin ansøgning, men mindre dyr, der holdes i bur/akvarium/terrarium, må holdes uden forudgående ansøgning.


Ansøgningsskema til hold af kat.


TRAPPEOPGANGE


Jf. kollegiets husorden §8 stk. 1 og §14 må man ikke henstille affald, møbler, cykler eller andre genstande hverken i trappeopgangene eller på gangene imellem depotrummene.


Vi har en del problemer med, at beboere henstiller møbler under trapperne i kælderen. Dette erikketilladt. Overtrædes denne regel vil der fremover blive trukket fra ens depositum. Det koster årligt kollegiet mange tusinde kroner at få alt dette fjernet, og det betaler vi alle igennem huslejen. Der skal altid været ryddet under trapperne grundet brandsikkerhedsregler. Så hvis I vil have jeres depositum tilbage når I flytter ud, så sørg for at få jeres kasserede møbler og lignende båret helt ud i storskraldsrummet, som er at finde i skraldegården der ligger ved bagsiden af bygningen mellem opgang 9 og 11. Jeres lejlighedsnøgle passer i låsen til storskraldsrummet.

Nærområdet

Lindevangsparken ligger blot få hundrede meter fra kollegiet. Her er der en legeplads, en stor plæne og op til flere bordebænke sæt og andre steder hvor man kan slappe af i grønne omgivelser.


KU.BE er Frederiksbergs Kultur- og Bevægelseshus der åbnede 1. september 2016 og desuden er helt nybygget fra bunden. I KU.BE er der er flere aktivitetsområder, en café og der holdes desuden en masse forskellige arrangementer. Læs mere om KU.BE her.




Københavns Zoo ligger kun 2,2 km væk og Frederiksberg Have er endnu tættere på.





For studerende på eksempelvis CBS og Frederiksberg Campus er der også ganske kort til studiet, med hhv. 1,5 km og 2,3 km på cykel for de to nævnte.




INDKØBSMULIGHEDER


Kollegiet (den røde markør) ligger på en sidegade til Finsensvej hvor man finder rigtig mange indkøbsmuligheder.


Allertættest på er Fakta (100 m) og Lidl (350 m). Begge butikker finder du når du går til højre ad Finsensvej. Til venstre finder du Netto (500 m), REMA 1000 (650 m), Super Brugsen (700 m) og Irma (700 m).





På Nordre Fasanvej finder du Føtex (1 km). I samme Føtex finder du desuden det nærmeste Posthus.


Frederiksberg Centret med en masse butikker ligger også tæt på kollegiet (ca. 1,5 km). Her kan du bl.a. finde H&M, Søstrene Grene, Matas og mange flere butikker.


unsplash